January 25, 2017

Muziek van Willy DeVille in Luistercafé Noordkade [NL]

In café De Afzakkerij in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 3 februari 2017 een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staat de Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Willy DeVille. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Veghel.
Willy DeVilleWilly DeVille maakte aanvankelijk naam als leadzanger van Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll. In 1985 ging hij verder onder zijn eigen naam. Bekende nummers uit zijn solojaren zijn Storybook Love en Hey Joe. De composities van DeVille draaien vaak om romantiek, liefde en hunkering. Bijna altijd kwam hij het podium op met een rode roos. Willy DeVille overleed in 2009 aan alvleesklierkanker. Hij was toen 58 jaar.

In het Luistercafé is onder meer een gesprek met Gurrie van Brug. De Zwollenaar is voorzitter geweest van de internationale Willy De Ville-fanclub en heeft de zanger persoonlijk gekend. Muziek is er van de Bandeville die semi-akoestische versies speelt van nummers van Mink en Willy DeVille.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis.

2 comments:

  1. We had a great time with Bandeville who played Willy's songs in their own way but with the real feeling. First time since 2009 I have enjoyed His music live again. Great show!
    Thank you boys of Bandeville!

    ReplyDelete
  2. We had a great time with Bandeville who played Willy's songs in their own way but with the real feeling. First time since 2009 I have enjoyed His music live again. Great show!
    Thank you boys of Bandeville!

    ReplyDelete

Thanks for your message, we really appreciate it.
~ Just Your Friends ~