February 17, 2015

Mink en Willy DeVille in Nederland (NPO tv special)

Tijdens de eerstkomende popweekeinde zet NPO de schijnwerper op de legendarische rockpiraat Willy DeVille (1950-2009). Onlangs verscheen er – voor het eerst – een uitgebreide verzamelbox waarop zijn gehele carrière – inclusief het werk uit de Mink DeVille-tijd uit de jaren 70 en 80 – is te volgen.

Eindelijk krijgt Willy DeVille op de nationale tv weer eens aandacht die hij verdient. DeVille heeft in Europa een bescheiden maar fanatieke fanbase. Dit getuige de nog steeds velen verzamelaars en enkele actieve fanblogs zoals deze (de officiële website is nog wel online maar al jaren niet meer actief!). Helaas lijkt zijn prachtige muziek bij het grote publiek - behoudens een korte opleving van aandacht na zijn dood in aug. 2009 - te worden vergeten. En, wat nog triester is, geen enkel zgn. zichzelf respecterend radiostation of tv-zender, schonk de afgelopen jaren nog aandacht aan Willy 'Mink' DeVille. Alleen een échte liefhebber als Johan Derksen komt er publiekelijk voor uit een groot fan te zijn. En ook diversen collega's uit de muziekscene (Bob Dylan, Southside Johnny, Peter Wolf, Steve Conte, Paul James, enz.) spraken hun waardering over Willy uit. Des te verheugder zijn de fans dat NPO zondag deze special uitzendt. [WDVIF]


In deze special ruim aandacht voor rockster Willy DeVille (1950-2009) van wie net een uitgebreide verzamelbox is verschenen. 'Willy DeVille had een stem als een scheermes' schreef NRC Handelsblad in 2009 boven zijn In Memoriam. En daar is geen woord aan gelogen. In 1976 maakte zijn band Mink DeVille deel uit van de New Yorkse punkscene die vanuit de wereldberoemde club CBGB's de wereld veroverde. Maar Willy DeVille viel op omdat hij - veel meer dan Talking Heads of de Ramones - invloeden uit rhythm and blues, latin en soul liet doorklinken in zijn muziek. In deze special ziet u Mink DeVille tijdens een Tros Pop Formule concert in 1985 en later Willy DeVille tijdens een optreden voor Veronica in 1993. Hij had op dat moment net een hit met zijn Mariachi-versie van 'Hey Joe' (een nummer dat bekend werd in de uitvoering van Jimi Hendrix). Ook is er een aflevering van VPRO’s Loladamusica uit 1996 van Martijn Rosdorff getiteld Willy Deville: Alive in Holland te zien waarin Deville o.a. vertelt dat hij ooit zijn complete songcatalogus heeft moeten verkopen (om die later weer terug te kopen). 

Uitzending: Zondag 1 maart om 20:30 uur

Win die verzamelbox!


Willy Deville Mink Deville Collected vinden we op drie cd’s man’s gehele carrière. Van de hits uit de Mink Deville-tijd (‘Spanish stroll’, ‘Love and emotion’, ‘Demasiado corazon (too much heart)’) tot aan de hits uit de solo-tijd, we noemen ‘Storybook Love’ (het thema van de film The Princess Bride en zijn mariachi-versie van ‘Hey Joe’. Op de derde disc staan zeldzame Deville-tracks verzameld waaronder niet eerder uitgebrachte nummers opgenomen tijdens een 2 meter sessie in 1987! We hebben 5x zo’n boxje te vergeven. Eentje winnen? Moet u wel het antwoord weten op de volgende vraag.

De eerste soloplaat van Willy Deville in 1987 werd geproduceerd door een beroemde collega (die ook nog eens meezong op het beroemdste nummer van het betreffende album). Wie bedoelen we? 
Stuur uw antwoord vóór maandag 8 maart naar: netvers@cultura.nl


Onder vermelding van 'DeVille-prijsvraag'. Onder de goede inzendingen wordt een cd box van Willy Deville Mink Deville Collected verloot. En - héél belangrijk - vergeet niet uw naam en adres te vermelden.  [Universal Music / photos © Willy DeVille]

No comments:

Post a Comment

Thanks for your message, we really appreciate it.
~ Just Your Friends ~