November 27, 2010

DeVille Memorial Nights reports Nov. 2010[photo by Hildegard Dahmen / Blues Garage - Hannover (Isernhagen) 24/11/2010]
[6 photo's above by Jan van Ofwegen]

ERIC NEIMEIJER, MINK DeBAND & FRIENDS with BORIS & FREDDY.
Reports, video's and photo's of these memorial concerts at this website!

Gurrie van Brug reports: It were all small venues. Wredenhagen and Halle was sold out. Berlin was a bit disappointing (visitors wise). Hannover was well visited. All in all lots of people first time ever to hear Willy's music. Both bands did a great job!

VERSLAG DOOR JAN VAN OFWEGEN [DUTCH]
De Willy Deville memorial tournee in Duitsland was voor ons een mooie gelegenheid om de stad Berlijn weer eens te bezoeken. Onze laatste keer was in 1998 The Rolling Stones in Die Waldbühne. Destijds was Berlijn een grote bouwput om de nog maar kort herenigde stad weer zijn status te kunnen verschaffen.

Op woensdag 24 november aangekomen samen met Leo, Adrie en Arda om de stad te verkennen vanuit ons hotelletje dicht bij de Kurfürstendamm. Natuurlijk veel van de bezienswaardigheden bezocht, helaas was de Rijksdag gesloten vanwege het bezoek premier Poetin en de dreiging van terroristische aanslagen. Vrijdagavond naar de Arena Glashaus wat een verlaten fabrieksterrein bleek te zijn waarbinnen een theaterzaal was getracht te maken. Alles gaf hier een mistroostige aanblik en ook de zaal geschikt voor meer dan 500 bezoekers bleef slecht gevuld met hooguit 100 bezoekers. Het geheel gaf nooit het warme gevoel van een mooie ambiance. Toch hulde voor de bands Mink deBand en Cool Genius (Erik Neimeijer) en Boris en Freddy zij trachten zo goed en zo kwaad het was, er een positieve show van te maken. Jammer juist voor ons omdat we hoorden dat de voorgaande concerten in Hannover en Halle zeer geslaagd waren.

De andere dag, zaterdag naar het kleine plaatje Wredenhagen getogen voor ons 2e concert, hier bleek een heel andere sfeer te zijn dan in Berlijn. Het café Scheune doet recht aan zijn bezoekers en artiesten door een warme (niet alleen de temperatuur) atmosfeer te verstrekken. De eigenaar (Hansi Witt) doet er alles aan om bezoekers en artiesten met zijn persoonlijkheid te enthousiasmeren. En heerlijke goed gevulde avond (ook qua bezoekers aantal) terwijl buiten de sneeuw het prachtige landschap in een kerstkaart veranderde. Aan het einde van de avond kwam de ontroerde en geëmotioneerde Gurrie van Brug nog aan het woord om een ieder te bedanken die deze avond(en) mogelijk hadden gemaakt. Gurrie bedankt voor het organiseren ervan. [JvO]


Heaven Stood Still / Freddy Koella & Erik Neimeijer [video's: Keith13ful]

Onderstaand nog een aantal links naar YouTube filmpjes.

Wredenhagen:
http://www.youtube.com/watch?v=YfKbqbwQUvg
http://www.youtube.com/watch?v=FW33ryAXMp4

Berlijn:
http://www.youtube.com/watch?v=XKqNCNy54j0
http://www.youtube.com/watch?v=ZwAmTf0_BD8

Also reports at Willy DeVille Video's (you need to login)

Märkische Allgemeine 25.11.2010
KULTUR: Das ganze Café-Leben darauf hingearbeitet
„Willy DeVille memorial night“ in Wredenhagen

Willy DeVille Memorial Night, Berlin, Arena-Glashaus, 26.11.2010
Erik Niemeijer and Friends (Freddy Koella und Boris Kinberg)
"Across The Borderline", "Let It Be Me", "Heaven Stood Still"

[video: crazyritchie/ www.riechert-berlin.de/concerts]

2 comments:

  1. leuk filmpje maar volgens mij is het Boris Kinberg en niet Boris KinSberg hoor.
    - Paul

    ReplyDelete
  2. Mooie foto's van Jan v. O, maar ik mis er eentje

    ReplyDelete

Thanks for your message, we really appreciate it.
~ Just Your Friends ~